Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Galleri Åkern

BOKUTGIVELSE I 2014:

 

"Veien Inn Til Din Sjel"          

      Denne lille boken er en guide for den indre vei til erkjennelse av Guds nærvær i oss.

Det er i vår tid et stadig økende antall mennesker som søker en dypere opplevelse av Gud. Mange finner at meditasjon i en eller annen form er av stor betydning i deres søken. Den meditasjonen som skisseres i denne boken, tar utgangspunkt i Jesu egne, veiledende ord: «Våk og be, for at dere ikke skal komme i fristelse.» Den står således på en solid, kristen grunn.

 Boken er skrevet for det 3-årige prosjektet om meditasjon, som Areopagos-stiftelsen har tatt initiativ til, for å fremme forståelsen av kristen meditasjon og for å arbeide for å gjøre meditasjon integrert i kristen praksis. Svein Westad fikk i 2013 et stipend fra Areopagos for å utarbeide en meditasjon basert på den tyske dominikanermunken og mystikeren Mester Eckharts råd og veiledninger.

     Med en rekke av Jesu ord og liknelser om Himmelens Rike som utgangspunkt, tar forfatteren for seg tolkninger av Mester Eckhart, som ut fra sin dype åndelige erkjennelse utla skriften for munker og nonner i klostre som han hadde tilsyn med.

     Eckhart ble for sine dristige uttalelser om Sønnens fødsel i mennesket og menneskets likhet med Jesus Kristus, etter hvert innkalt til paven og anklaget for sin frimodighet. Hans skrifter ble erklært for kjetterske og forbudt.

     For å vise den universelle verdien av Mester Eckharts ord, trekker forfatteren også paralleller med tilsvarende forklaringer hos den indiske åndelige læreren og mystikeren Paramahansa Yogananda, som levde og virket i det 20. århundre, og som hadde et nært forhold til Jesus Kristus. Yogananda hadde av sin mester fått undervisning både i Bibelen og i den indiske bibelen Bhagavad Gita. Deres tolkninger av Jesu evangelium ligger svært nær hverandre, tross ulike kulturelle bakgrunner og en avstand i tid på mer enn 600 år.

     Leseren vil bli ført inn i en ny forståelse og dybde av mange av Jesu uttalelser, en forståelse som kanskje opp gjennom århundrene har gått tapt.

 

Om forfatteren 

     Svein Westad har i mer enn 40 år vært opptatt av mystikere i de forskjellige religioner. Han har funnet rike kilder for inspirasjon hos kristne ørkenfedre og middelalder-mystikere i Europa, hos sufiene i middelalderens Persia, hos vismenn og yogier i India, hos filosofene i det gamle Kina og Zen-munkene i Japan. Han deler i denne boken en del av sine oppdagelser og egne erfaringer i meditasjon med leserne.

   Westad har deltatt på en rekke retreater om kristen meditasjon, og han har nylig i samarbeid med kirken i sin hjemby Kongsberg, startet en samtale- og meditasjonsgruppe omkring kristen meditasjon.

  

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn