Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Galleri Åkern

NY SEVERDIGHET I GALLERIHAGEN! 

Drømmeriet - Galleri Åkerns nye attraksjon. 

DrømmerietPå en liten, åpen plass i hagen har det i løpet av våren vokst fram et glasshus, fylt med tropiske planter, bambus og orkideer. En liten sti av sand leder forbi en steinkledd forhøyning med et lite vannfall, som renner ut i en dam der gullfiskene svømmer mellom røde og gule vannliljer. På en åpen plass i sanden står et bord og to stoler, omkranset av høye planter. Foran dammen ligger koraller og sneglehus, som om de var skyllet opp på stranden. Fuglesang og tropiske lyder fyller luften, og over hodene på oss flyr det et par dvergpapegøyer. En sydlandsk stemning siger inn over oss, der vi sitter med tærne begravet i den varme sanden. Paula Fure og Svein Westad har i gallerihagen skapt et sted for drømmer. Selv har de ikke så ofte anledning til å reise til syden. «Så vi gjorde som Muhammed med fjellet – hvis ikke vi kunne komme til syden, måtte syden komme til oss», sier Paula Fure. Drømmeriet er blitt den nye attraksjonen i gallerihagen, som fra før inneholder en japansk hage og et tehus, sammen med flere små sitteplasser der en kan sitte med en kaffekopp for en prat eller bare for en stille stund. Glasshuset er åpent for besøkende til sommerutstillingen, som nå både kan få med seg Gunnveig Nerols utstilling inne og vandre omkring i en blomstrende hage ute. «En av ideene bak «Drømmeriet», er at det kan være til inspirasjon for besøkende, at de kan fortelle om sine drømmer – ikke om ny bil eller hytte, men sine drømmer om å kunne realisere noe de alltid har hatt lyst til», sier Paula Fure. Galleri Åkerns sommerutstilling og hage er åpen til og med søndag etter jazzfestivalen. 
En drøm for oss er at mediene kan være interesserte i å invitere gjester inn i Drømmeriet, for å lage intervjuer om gode drømmer som kan gi inspirasjon i videre kretser. 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn