Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Galleri Åkern

Japansk tehus og hage

TehusInnerst i gallerihagen ligger en liten japansk inspirert hage med karpedam og et lite tehus med stråtak, bygget i japansk stil. Eiernes interesser i Østens kultur har kommet til uttrykk i denne lille oasen av en hage. Etter en studiereise til Japan i 1988, formet ideen med et eget tehus seg, og fem år seinere sto det ferdig. Alle deler måtte håndlages – fra de fire skyvedørene med papirvinduer til det tykke, stråtekte taket. Trekkes skyvedørene til side, kan en lene seg ut over rekkverket på en liten veranda, og studere karpenes bevegelser i vannet rett nedenfor

I 1993 ble huset innviet ved en navneseremoni. Daværende japanske ambassadør Nonoyama har gitt tehuset dets navn: Un Getsu An, som betyr det lille huset under skyer og måne. Her serveres det i sommerhalvåret te på japansk vis for inviterte gjester, og den japanske ambassadør og representanter fra Japans ambassade har flere ganger vært gjester her i forbindelse med arrangement i galleriet og tehuset.

Svein Westad, har studert japansk teseremoni ved Urasenke skolen i Kyoto, og han kan på forespørsel servere den tradisjonelle japanske teen til grupper på inntil tre gjester.

Tehus TehusTeHus

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn