Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Galleri Åkern

Kort beskrivelse av boken   Meditasjon har vært og er fortsatt en del av det åndelige livet i klostrene i Østkirken, mens vi i vår kirke mistet det meste av denne tradisjonen med reformasjonen. I vår kristne praksis har ofte meditasjon blitt ensbetydende med en ettertanke over bibeltekster. Dette er ikke nok til å gi rom for den stillhet og hengivelse som kan åpne opp for veien inn til det innerste i oss - til vår sjel.
   Vår tids hektiske levevis og fokus på materiell velstand har fremkalt et behov for «å finne ro i sjelen» – et godt dekkende uttrykk som denne boken utdyper mulighetene for.  
   Forfatteren presenterer her en meditasjonsform som er basert på råd og veiledninger i tekstene etter den tyske dominikanermunken Mester Eckhart – en middelalder-mystiker med en sjelden innsikt i menneskets åndelige dimensjon.  Med sin erkjennelse av Gud som både personlig og over-personlig, har Eckhart også vakt stor interesse i buddhistiske kretser. Den japanske filosofen Shizuteru ble så fascinert av Mester Eckhart, at han tok sin doktorgrad på hans verker ved universitetet i Marburg i Tyskland.
   For å vise den universelle verdien av Mester Eckharts ord og av hans tolkninger av Jesu ord i evangeliene, trekker Svein Westad paralleller med en annen tolker av Jesu lære: Den indiske moderne yogi og mystiker Paramahansa Yogananda, som ut fra sin innsikt i indisk visdomstradisjon i likhet med Eckhart har gitt en ny dimensjon til betydningen av mange av Jesu uttalelser - en dypere mening som kanskje opp gjennom århundrene har gått tapt.


Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn