Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Galleri Åkern

                                                                                

Ny bok om Galleri Åkerns historie!  

  

Endelig er boka som har vært under arbeid i flere år, ferdig! Den kom fra trykkeriet i forrige uke, og vi har gjort en avtale med Isaksen Norli Bokhandel i Kongsberg om at den legges ut for salg der fra lørdag 28. november. Bokhandelen sier det bør være en bok av stor lokalhistorisk  interesse, og de vil lage en egen vindusutstilling i bokhandelen med boka. 
  Tittelen er: "Galleri Åkern, en kulturoase i Kongsberg gjennom 30 år." Boka er svært innholdsrik, både med forhistorien til galleriet, ombyggingen fra et bryggerhus, og hvordan stadig større deler av det store uthuset ble innlemmet i galleriet. Så følger beskrivelser av alle utstillingene i kronologisk rekkefølge, rikt illustrert med både eldre og nyere fotomateriale. Til hjelp under oppbyggingen av boka har vi hatt et godt samarbeide med Anne Lise Torstveit, en dyktig typograf og designer som tidligere arbeidet for Prinfo Vanberg Trykkeri.  
  Galleriet avsluttet sin ordinære utstillingsvirksomhet i 2014, etter mer enn 30 år som et kunstgalleri. I tillegg til utstillinger, har det årlig vært arrangert flere konserter, ikke minst i samarbeid med Kongsberg Jazzfestival, gjennom mange år. Både under utstillingene og under jazzfestivalen, har gallerihagen med tehuset og den japanske hagen vært åpen for publikum. I tillegg har vi i mange år hatt et samarbeide med den japanske ambassade og japanske musikere om å arrangere norsk-japanske konserter, utstillinger av blomsterarrangement og tradisjonelle japanske teseremonier for inviterte gjester. Disse virksomhetene ønsker vi skal fortsette også i framtida.

Vi har i galleriet montert en plakatutstilling, der de fleste av plakatene for utstillinger gjennom galleriets historie er vist.

Galleriet holder åpent tirsdag 1. til torsdag 3. desember, kl. 12 - 15. Det er anledning til å kjøpe boka i galleriet.

Boka koster NOK 498, og kan kjøpes ved henvendelse til en av våre eposter, eller til tlf. 900 20833.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn